1.1. Keşif Raporu, İstek Formu, Muayene Raporu Hazırlama
Birimlerin ve kişilerin malzeme ve hizmet/ işçilik taleplerinin istek belgesine, taşınır istek belgesine, muayene raporuna ve istek formuna dönüştürüldüğü ekrandır (Bkz. Şekil 2 ).
İsteği Yapan Birim alanında malzeme talebi yapan birim değerler listesinden seçilir. Değerler listesi açıldığında ildeki tüm birimler listede gelir. Birim seçimi yapıldıktan sonra Sorumlu Kişi değerler listesinden seçilir. Bu alandaki bilgi silinmek isteniyorsa sil düğmesine basılarak silinebilir. Talep Yazı Tarihi/ No alanları girilir. Bu aşamada Talep Durumu AÇIK/BEKLEMEDE olarak görünür. Taşınır İşlem Fişi Kesildi kutusu talebi yapılan malzemelerin taşınır işlem fişi kesildiği zaman otomatik olarak işaretli gelecektir. İşin Tanımı alanına işin tanımı elle girilir. Talebin ne için yapıldığı alanına elle giriş yapılabilir yada düğmesine basılarak metnin otomatik gelmesi sağlanır. Talep edilen malzeme bir demirbaş için talep ediliyorsa İstek Yapılan Demirbaş değerler listesinden seçilir. İşin Niteliği listesinden işin niteliği belirlenir. Belge tarihi otomatik olarak günün tarihi, belge no ise kayıtlı en büyük numaradan bir sonrası otomatik olarak verilir. İstenirse kullanılmayan bir numara elle girilebilir. Açıklama alanına eklenmek istenen bilgi varsa girilebilir. İmzalar düğmesine basılarak İstek Belgesini imzalayacak personeller seçilir.
|
Mal ya da Hizmetler bloğunda talep edilen malzemeler ya da hizmetler girilir. Bu bilgileri girebilmek için Mal/ Hizmet listesinden seçim yapılır. Eğer mal alımı yapılacaksa Mal ya da Hizmetin cinsi alanındaki değerler listesinden malzeme listesi açılarak malzeme seçilir. Özelliği alanına malzemenin özelliği elle girilir, Tür alanına seçilen malzemenin tür bilgisi otomatik olarak gelir. İstenen miktar ve ölçü birimi girilir. Hizmet alımı yapılacaksa Mal/Hizmet listesinden Hizmet seçeneği seçilip Mal ya da Hizmetin Cinsi alanına hizmetin açıklaması girilir. Birden fazla malzeme ya da hizmet girilecekse alt satıra geçip devam edilir.
Şekil 2 Keşif Raporu/İstek Formu/Muayene Raporu Hazırlama
Bilgiler girildikten sonra Kaydet düğmesine ya da F10 düğmesine basılarak kayıt yapılır. Taşınır İstek Belgesi Yaz düğmesine basılarak hazırlanan Taşınır İstek Belgesinin dökümü alınabilir. Taşınır İstek Belgesi Yaz düğmesine basıldığında Şekil 3 deki ekran açılır. Rapor Parametreleri bloğunda Yazılacak Belge No ve Tarih en son kaydedilen istek belgesine aittir. Diğer taşınır istek belgelerine ulaşmak için değerler listesine basılmalıdır (Bkz. Şekil 6). Açılan listeden istenilen belgenin dökümü alınabilir. Raporu ekranda görebilmek için Baskı Önizleme düğmesine basılmalıdır(Bkz. Şekil 4 ). Rapor Dosya/ Yazdır seçeneğiyle yazıcıya gönderilebilir.
İstek Belgesi Yaz düğmesine basılarak hazırlanan İstek Belgesinin dökümü alınabilir. İstek Belgesi Yaz düğmesine basıldığında Şekil 5 deki ekran açılır. Rapor Parametreleri bloğunda Yazılacak Belge No ve Tarih en son kaydedilen istek belgesine aittir. Diğer istek belgelerine ulaşmak için değerler listesine basılmalıdır(Bkz. Şekil 6). Açılan listeden istenilen belgenin dökümü alınabilir. Raporu ekranda görebilmek için Baskı Önizleme düğmesine basılmalıdır (Bkz. Şekil 7 ). Rapor Dosya/ Yazdır seçeneğiyle yazıcıya gönderilebilir.
Şekil 5 İstek Belgesi Rapor Ekranı
Şekil 6 Hazırlanmış Belgeler Listesi
Şekil 8 Keşif Raporu/İstek Formu/Muayene Raporu Ekranı
Muayene Raporu ve İstek Formu Bilgileri bloğunda muayene bilgileri girilir. (Bkz. Şekil 8 ) Alım yapılan Firma değerler listesinden seçilir. Firma bu listede yoksa Firma Bilgileri Tanımlama ekranından firma eklenir.
|
Muayene Raporu Yaz ve İstek Raporu Yaz düğmelerine basılarak Muayene Raporu (Bkz. Şekil 9 ) ve İstek Formu (Bkz. Şekil 10 ) yazdırılabilir.