Önceki SayfaAna SayfaİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa

1.1.12. İcra Bilgileri

Personelin icra bilgilerini kaydetmek için kullanılan ekrandır (Bkz. Şekil 34). Şekle göre A bloğu sabit bir alandır. Ama B bloğu sağa doğru kaymaktadır. Sağa doğru hareket etmek için kaydırma çubuğu kullanılır. Kesinti Kodu seçenek kutucuğunda, icranın oransal mı yoksa tutarsal mı kesileceği belirlenir. Oransal kesileceği zaman, 31 kodlu “İcra Kes.(Oran)” seçeneği seçilir. İkinci bir icra söz konusu ise, ikinci satırda bu sefer 32 kodlu “İcra Kes.(Oran)” seçeneği seçilebilir. Tutarsal kesilecekse “İcra Kes.(Tut)” seçeneği seçilir. Bu personele birikmiş nafaka borcu gelirse, “Birikmiş Nafaka” seçeneği seçilir. Oransal işlemlerde Sabit Kesinti Oranı alanına oran miktarı, önce virgül sonra sayı (örneğin ,20 gibi), yazılır. Kesinti tutarsal yapılacaksa, Sabit Ksn Tutarı alanına, kesinti miktarı yazılır. Toplam Tutar alanına personelin toplam borcu yazılıp Enter tuşuna basıldığında, Toplam Kesilen alana sıfır, Kalan Tutar alanına ise toplam tutar yazılır. Gerekli bilgiler girildikten sonra kaydet düğmesine basılarak bilgiler kaydedilir. Personelin bordrosu düzenlenip kesinleştirildikçe, sistem otomatik olarak kesilen miktarı Toplam Kesilen alana, kalan miktarı da Kalan Tutar alanına yazar. Bu işlem kalan tutar sıfır oluncaya kadar devam eder.

Bağlı Birimler bloğunda, seçilen birimin başka bir birime bağlı olup olmadığı belirtilmektedir.

Kesilen miktarın bu ekrana gelmesi için bordronun önceden kesinleştirilmesi gerekir.

Oran alanına parametreler ekranında tanımlanan orandan fazla bir değer girildiğinde, hesaplamada parametrelerdeki değer dikkate alınır.

Kesilecek miktara kişinin emekli keseneğini geçen bir miktar yazılırsa, hesaplamada emekli kesenek miktarı dikkate alınır.

Personelin nafaka borcu varsa, sistem net maaşından önce nafaka borcunu, sonra kalanının ¼ ini icra (varsa birikmiş nafakayı) olarak düşer.

Şekil 34 İcra Bilgileri Ekranı

Önceki SayfaSayfa BaşıİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa