Önceki SayfaAna SayfaİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa

2.1.19.1. Sürekli Yolluk İşlemleri

Sürekli Yolluk bilgilerinin girildiği ekrandır (Bkz. Şekil 185). Yolluk İşlemleri ve Yolluk Ayrıntıları bloklarından oluşmaktadır.

Şekil 185 Sürekli Yolluk İşlemleri Ekranı

Sürekli yolluk bilgileri, ataması yapılmış ya da emekli olmuş personele ve ailesine verilen yolluk bilgilerinden oluşmaktadır.

Kaydırma Çubuğu kullanılarak ekranın görüntülenmeyen kısımlarındaki bilgi giriş alanlarına ulaşılabilmektedir.

Personel Değil işaret kutucuğu, sürekli yolluk işlemi yapılan personel, yolluğu veren birimin elemanı olmadığı takdirde işaretlenmelidir.

Unvanı alanına personelin birim içindeki unvan kodu girilmeli ya da değerler listesinden unvanı seçilmelidir. (Bkz. Şekil 186).

Şekil 186 Geçerli Unvan Bilgileri Ekranı

Personelin yolluk bilgileri dökümü bu blok üzerinde yer alan Yolluk Dökümü düğmesi ile yapılabilmektedir.

Yolluk Dökümü düğmesi ilgili rapor ekranına geçişi sağlamaktadır.

Eski Görevi ve Eski Kadro Drc / Ek Gst alanları, personelin ayrıldığı birimdeki görev, derece ve ek gösterge bilgilerinin görüntülendiği alanlardır.

Eski Görevi ve Eski Kadro Drc / Ek Gst alanlarına bilgi girişine izin verilmemektedir.

Yolluk Ayrıntıları bloğu yolluk bilgilerinin girildiği alanlardan oluşmaktadır. Yakınlığı liste kutusundan, yolluk alan kişi olarak, personelin kendisi ya da yakınları seçilebilmektedir.

Kat. Yevmiye Tutarı, katsayı yevmiye tutarının görüntülendiği alan olup, gündelik ücret girildiğinde, yolluğu alan kişiye bağlı olarak hesaplanmaktadır. Bu alan üzerinde değişiklik yapılamamaktadır.

Personelin almış olduğu Gündelik ücret, Gün Sayısı ile çarpılarak, Tutar alanına otomatik olarak işlenmektedir.

Taşıt ücretlerinin girildiği alanlar, Tarifesi Belli Taşıt Ücretlerinin girildiği alanlar ve Tarifesi Belli Olmayan Taşıt Ücretlerinin girildiği alanlar olarak ikiye ayrılmıştır.

Tarifesi Belli Taşıt Ücretleri bilgilerinin girildiği bölümdeki toplam Tutar miktarı, Kişi Sayısı ve kişi başına yapılan Harcamaların çarpımı ile girilen Taksi Tutarının toplanması sonucu otomatik olarak hesaplanmaktadır.

Tarifesi Belli Olmayan Taşıt Ücretleri bilgilerinin girildiği bölümdeki toplam Tutar miktarı ise, Gündelik ücretin Gündelik Oranın, Mesafe Ücreti ve Mesafe ile çarpımı sonucu otomatik olarak hesaplanmaktadır.

Genel Tutar alanında yolluk harcamalarının toplamı gösterilmektedir.

Önceki SayfaSayfa BaşıİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa