Önceki SayfaAna SayfaİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa

3. Sicil Karnesi Girişi

Sicil Karnesi Bilgileri ekranı Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin her türlü sicil, atama ve terfi hareketlerinin tutulduğu Sicil Karnesi, Terfi Fişi, Hizmet Belgesi ve ilgili dosyaların içerdiği bilgilerin aktarıldığı ekrandır (Bkz. Şekil 239).

Şekil 239 Sicil Karnesi Girişi

Alan Açıklamaları

Sicil Karnesi Bilgileri ekranında kullanılan doldurulması zorunlu alanlar aşağıdaki tabloda açıklanmaktadır.

Alan Adı

 

Alan Açıklaması

Adı, Soyadı

:

Personelin adının ve soyadının girildiği alandır.

Tahsil Türü ve Açıklaması

:

Personelin tahsil türünün ve açıklamasının seçildiği alandır.

İlgili Hareket Türü

:

Personelin hareketinin seçildiği alandır.

Hizmet Türü

:

Hizmet türünün seçildiği alandır.

Kişinin Birimi

:

Kişinin çalıştığı birimin girildiği ya da seçildiği alandır.

Kişinin Unvanı

:

Kişinin unvanının girildiği ya da seçildiği alandır.

Ceza Türü

:

Ceza türünün seçildiği alandır.

Madde

:

Ceza maddesinin girildiği alandır.

Fıkra

:

Ceza fıkrasının girildiği ya da seçildiği alandır.

Onay Trh.

:

Cezaya ilişkin onay tarihinin girildiği alandır.

Onay No

:

Cezaya ilişkin onay numarasının girildiği alandır.

Ekranda kayıt yapmak için Kayıt durumuna geçilir ve ekranın üst kısmında yer alan Personel Genel Bilgileri bloğundaki alanlara giriş yapılır. Bu bloktaki Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve İlçe alanları değerler listesi düğmesi yardımıyla doldurulur. Dini, Uyruğu, Cinsiyeti ve Medeni Hali alanları ise liste kutusundan ilgili değer seçilerek doldurulur. Bu blokta yer alan Son Durum Bilgileri düğmesine basılarak kaydı yapılan personelin birimi, ünvanı, branşı, varsa ikinci görev, vekalet, ikinci görev ve tedvir bilgileri görüntülenir (Bkz. Şekil 240). Ancak bu düğmeye basılarak gelen ekranda bilgilerin görüntülenebilmesi için Sicil Karnesi Girişi ekranındaki İşlemler kulakçığında yer alan alanların doldurulması gerekmektedir.

Şekil 240 Son Durum Bilgileri Ekranı

Personel Genel Bilgileri bloğunda kaydı yapılan personelin tahsil bilgilerini girmek için ekrandaki Tahsil Bilgileri kulakçığına geçilir (Bkz. Şekil 241). Bu kulakçıkta kayıt girmek için sarı bir bant halinde görünen satırdaki alanlar doldurulur. Birden fazla kayıt girmek için Alt Ok tuşuna ya da Kayıt Ekle düğmesine basılır. Kayıt girilen satırdaki Tahsil Türü ve Açıklaması alanında personelin tahsil durumu liste kutusundan seçilir. Bu alanda lise ve daha altı bir tahsil türü seçilirse Üniversite Kodu/Adı, Fakülte Kodu/Adı ve Bölüm Kodu/Adı alanları ve ekranın alt kısmındaki Üniversite, Fakülte ve Bölüm düğmeleri etkin olmaktan çıkar ve seçime uygun olan bilgi Okul Adı alanına girilir. Ancak Tahsil Türü ve Açıklaması alanında yükseköğretim ve üstü seçilirse bu alanlar ve düğmeler etkin hale gelir, Okul Adı alanı ise etkin olmaktan çıkar. Personelin üniversite bilgilerini girmek için bu alanların yanındaki değerler listesi düğmeleri kullanılır. Üniversite, Fakülte ve Bölüm düğmeleri kullanılarak da bu alanlar doldurulabilir. Üniversite düğmesine basılarak gelen ekrandan (Bkz. Şekil 242) personelin mezun olduğu üniversitenin üstüne tıklanır ve ekrandaki Seç düğmesine basılarak seçilen üniversitenin Üniversite Kodu/Adı alanına aktarılması sağlanmış olur. Fakülte ve Bölüm düğmeleri ile gelen ekranlarda da aynı işlem tekrarlanır ve seçilenler ilgili alanlara aktarılır. Kişinin mezuniyet belgesinin türü Belge Türü alanından seçilir. Ekrandaki diğer alanlar da doldurulduktan sonra F10 tuşuna ya da Kaydet düğmesine basılarak kaydetme işlemi yapılır.

Şekil 241 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (Tahsil Bilgileri Kulakçığı)

Şekil 242 Üniversite Bilgileri Ekranı

Kaydı yapılan personelin hizmetine ilişkin hareketleri girmek için ekrandaki İşlemler kulakçığına geçilir (Bkz. Şekil 243). Bu kulakçıkta kayıt girmek için sarı bir bant halinde görünen satırdaki alanlar doldurulur. Yapılacak işlemin türü İşlem Türü alanındaki liste kutusu yardımıyla, hareket türü ve hareketi tipi ise Hareket Türü, Hareket Tipi değerler listesi yardımıyla belirlenir. Personelin hizmet türü bilgisi Hizmet Türü alanına liste kutusu yardımıyla girilir. Personelin çalıştığı birim ya da kurumu belirlemek için İç Birim Kodu alanındaki değerler listesi düğmesine basılır ve gelen Birim Bilgileri ekranından kişinin çalıştığı birim ya da kurum seçilir (Bkz. Şekil 245).

Şekil 243 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (İşlemler Kulakçığı)

Seçilen satırın en sonundaki alana gitmek için >>En Sona Git düğmesi, Başlama Trh. alanına gitmek için >>Sağa Git düğmesi, bilgi girildikten sonra en başa dönmek için de ekrandaki <<Başa Dön düğmesi kullanılabilir.

Hizmet Türü alanında seçilen hizmet türü, İç Birim Kodu değerleri listesi düğmesi ile açılan ekranın görüntüsünü etkiler. Örneğin, hizmet türü “Kamu” seçilip İç Birim Kodu değerler listesi düğmesine basıldığında Şekil 244‘deki ekran, hizmet türü “Diğer Kamu” seçilip İç Birim Kodu alanındaki değerler listesi düğmesine basıldığında Şekil 245’deki ekran ile karşılaşılır. Ancak hizmet türü “Özel SSK” seçilirse düğme ile herhangi bir ekrana ulaşılamaz, kişinin hizmet verdiği özel SSK kurumunun adı Birim Adı alanına elle girilir.

Eğer personel Sağlık Bakanlığı bünyesindeki bir birimde çalışmışsa ya da çalışıyorsa Hizmet Türü alanından Kurum seçilerek İç Birim Kodu değerler listesi yardımıyla istenilen birim seçimi yapılır.

Şekil 244 Birim Bilgileri Ekranı

Kişi Sağlık Bakanlığı dışında bir kurumda hizmet vermişse ya da veriyorsa Hizmet Türü değerler listesinden Diğer Kamu ve Kamu SSK seçilerek İç Birim Kodu değerler listesi yardımıyla açılan ekrandan Kurum Kodu değerler listesine basılarak kurum seçimi yapılır, bu kuruma bağlı bir birim varsa da Birim Kodu değerler listesi ile birim seçimi yapılabilir (Bkz. Şekil 245).

Şekil 245 Diğer Birim Bilgileri Ekranı

Personelin ünvanı ve branşı Unvan Kodu ve Branş Kodu alanındaki değerler listesi düğmesi yardımıyla belirlenerek bu alanlara aktarılır. Kişinin kadrosu, kazanılmış hak derece, kademesi, emekliliğe esas derece ve kademesi ekrandaki ilgili alanlara girilir.

Çoğu zaman personele ait sicil karnesinde personelin sadece kadro derece ve kazanılmış hak derece ve kademe bilgileri yer aldığı için ekranda da sadece bu alanlar doldurulur.

Personelin hareketine başlama ve ayrılma tarihi ekrandaki Başlama Trh. ve Ayrılış Trh. alanlarına girilir. Kişinin hareketine ilişkin dayanak Dayanak No alanındaki değerler listesi düğmesi yardımıyla seçilir. Harekete ilişkin belge türü Belge Bilgileri alanındaki Türü, belge numarası No ve belge tarihi de Tarihi alanına girilir.

Personelin ikinci görev, vekalet, tedvir ve geçici görev gibi hareketleri de varsa bu bilgiler kayıt girilen sıranın en sonundaki Diğer Göre... düğmesine basılarak gelen Diğer Görev Bilgileri ekranında girilir ve ekrandaki Geri Dön düğmesi ile Sicil Karnesi Bilgileri ekranına geri dönülür.

Bu kulakçıkta yer alan Kademe Terfi ve Derece Terfi düğmeleri ile sadece kademe ya da derece terfisi almış bir personelin bu hareketi sisteme otomatik olarak girilir. Örneğin kazanılmış hak derecesi bir derece yükselmiş bir personelin bu hareketini girmek için Derece Terfi düğmesine basılır ve sistem, imlecin üzerinde bulunduğu satırın bir alt satırına personelin derece terfisine ilişkin kaydı otomatik olarak getirir. Gelen bu kayıtta İlgili Hareket Türü alanı “Terfi – Derece İlerlemesi (Terfi)” olarak değişir. K.H.A. Derece alanında da bir önceki kayıtta bulunan dereceyi gösteren sayı bir düşer.

Örneğin personelin bulunduğu derece 9, kademe ise 3’se ve kişinin ilerleyebileceği kadro mevcutsa, Derece Terfi düğmesine basılarak bu personele derece terfi verildiğinde otomatik olarak gelen kayıtta personelin kazanılmış hak derecesi 8, kademesi ise 1 olur. Yani iki alanda da değişiklik olmuş olur.

Ekrandaki İç Birimler düğmesine basılarak gelen Birim Bilgileri ekranında Sağlık Bakanlığı’na birimlerin sorgulaması yapılabilir (Bkz. Şekil 246).

Şekil 246 Birim Bilgileri Ekranı

Ekrandaki Dış Birimler düğmesine basılarak gelen Diğer Kurum Bilgileri ekranında da (Bkz. Şekil 247) Kayıt Ekle düğmesine basılarak yeni bir dış kurum bilgisi girilebilir. Ekrandaki alanlar doldurulur ve F10 tuşuna ya da Kaydet düğmesine basılarak girilen dış birim bilgisi sisteme kaydedilmiş olur.

Şekil 247 Diğer Kurum Bilgileri Ekranı

İlgili İşlem Seçme alanında bulunan Tümü, Atama, Terfi ve Sicil seçenekleri kullanılarak işlem türleri yapılan seçimlere göre sorgulanabilir ya da seçilen işlem türlerine göre kayıt yapılabilir.

Özellikle personelin terfi hareketlerini girerken kullanıcıya kolaylık olması açısından üstteki kaydın aynısını alt satıra kopyalamak için ekranın altında bulunan Yeni kayıda geçince üstteki kaydı tekrarla seçeneği işaretlenir, daha sonra değiştilmesi gereken alanlar değiştirilebilir.

Personel için tüm durum raporu alınmak istendiğinde ekranda bulunan Tüm Durum Raporu düğmesi kullanılabilir.

Personelin nüfus cüzdanı bilgilerini girmek için ekranın Nüfus Cüzdanı Bilgileri kulakçığına geçilir (Bkz. Şekil 248). Bu kulakçıktaki alanlar personelin nüfus cüzdanı bilgileri ile doldurulur. Kan Grubu alanında personelin kan grubu liste kutusundan seçilir. Personele ait diğer kimlik bilgileri de ekrandaki Diğer Kimlik Bilgileri kulakçığında girilir (Bkz. Şekil 249). Personelin yaşını ya da cinsiyetini değiştirme durumu olduysa ya da personel 18 yaşın altında memuriyet hayatına başladıysa buna ilişkin bilgiler bu kulakçıkta girilir. Ayrıca personelin başka kurumlardaki sicil numaralarına ve eşine ilişkin bilgiler de bu kulakçıktaki ilgili alanlara girilir. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra F10 tuşu ya da Kaydet düğmesine basılarak girilen bilgiler sisteme kaydedilir.

Şekil 248 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (Nüfus Cüzdanı Bilgileri Kulakçığı)

Kaydı yapılan personel için Personel Genel Bilgileri bloğunda yer alan Medeni Hali alanında “Bekar”, “Boşanmış” ya da “Dul” seçenekleri seçilirse Diğer Kimlik Bilgileri kulakçığında bu personelin eşine ilişkin bilgilerin girileceği alanlar etkin halde olmaz ve bu alanlara giriş yapılamaz.

Şekil 249 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (Diğer Kimlik Bilgileri Kulakçığı)

Personelin adresine ilişkin bilgileri girmek için ekranın Adres Bilgileri kulakçığına geçilir (Bkz. Şekil 250). Bu kulakçıkla geçilen ekranda personelin adres bilgileri ilgili alanlara girilir. Eğer daha önceden personelin adres bilgisi sisteme girilmiş ise bilgiler otomatik olarak ilgili alanlara gelir ve bilgiler istenilirse güncellenebilir. Adres Bilgileri ve Yazışma Adres Bilgileri bloklarında bulunan Ülke ve İl/İlçe alanları değerler listesi düğmesi yardımıyla doldurulur. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra F10 tuşu ya da Kaydet düğmesine basılarak girilen bilgiler sisteme kaydedilir.

Şekil 250 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (Adres Bilgileri Kulakçığı)

Personelin cezalarına ilişkin bilgileri girmek için ekranın Ceza Bilgileri kulakçığına geçilir (Bkz. Şekil 251). Bu kulakçıktaki alanlar personelin almış olduğu adli veya idari ceza bilgileri ile doldurulur. Kişinin Birimi, Kişinin Unvanı, Ceza Türü, Madde Fıkra, Onay Trh., Onay No alanları girilmesi zorunlu alanlardır. Kişinin birimi ve unvanı bilgileri ilgili alanlara son durumundaki birimi ve unvanı olarak otomatik olarak gelir. Kişinin Birimi alanı personel cezayı Sağlık Bakanlığına bağlı bir birimde almış ise İç Birim düğmesi, Bakanlık dışında bir kurumda almış ise Dış Birim düğmesi yardımıyla doldurulur. Kişinin Unvanı alanı değerler listesi düğmesi yardımıyla personelin cezayı almış olduğu durumundaki unvanı seçilerek girilir. Ceza Türü alanı “İdari” olarak gelmektedir, istenildiği taktirde listesi kutusu yardımıyla değiştirilebilir. Ceza Bilgileri(Ek) bloğunda ilgili alanlara personelin almış olduğu cezaya ilişkin bilgiler girilir. İlgili Bentler bloğunda Bent alanına değerler listesi düğmesi yardımıyla personelin almış olduğu cezanın bent bilgisi girilir. Personelin almış olduğu ceza iptal edilmesi gerektiği taktirde Ceza İptal Bilgileri bloğundaki alanlara ilgili bilgiler girilmelidir. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra F10 tuşu ya da Kaydet düğmesine basılarak girilen bilgiler sisteme kaydedilir.

Şekil 251 Sicil Karnesi Bilgileri Ekranı (Ceza Bilgileri Kulakçığı)

Önceki SayfaSayfa BaşıİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa