Önceki SayfaAna SayfaİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa

1.9.2. Askerlik İşlemleri

Bu ekran kurumda çalışmakta iken askere giden personeller için kullanılır. Askerlik için ayrılma ve başlama işlemleri bu ekrandan yapılır (Bkz. Şekil 17).

Şekil 17 Askerlik İşlemleri Ekranı

Personelin Son Durum Bilgileri bloğunda sorgusu yapılan personelin son durum bilgileri gösterilir ve bu bilgiler üzerinde değişiklik yapılamaz.

Teklif Eden İl alanına personelin çalıştığı birimin bağlı olduğu valilik otomatik olarak gelir.

Ayrılış Bilgileri bloğuna belge tarihi, belge numarası ve ayrılma tarihi bilgileri doldurulur.

Askerlik ayrılma işlemi encümen kararıyla yapıldıysa Belge Türü alanından Encümen seçeneği işaretlenir, tek kararla yapıldıysa Karar seçeneği işaretlenir.

Askerlik Bilgileri bloğunda bulunan İşlem Durumu ekran ilk açıldığında Takipte durumundadır. Belge Türü alanı doldurulduktan sonra Olumlu olarak değişir.

Belge türü Encümen seçildiğinde Belge No düğmesi aktif hale gelecek ve bu düğmeye basıldığında karşımıza Şekil 18’ deki Encümen Bilgileri ekranı gelecektir.

Şekil 18 Encümen Bilgileri Ekranı

Bu ekrandan askerlik ayrılma işlemi için oluşturulan encümen numarası seçilip Tamam düğmesine basıldığında bir önceki ekranda ilgili alanlara otomatik olarak bilgiler gelecektir.

Eğer belge türü Karar seçilirse Belge No ve Belge Tarihi doldurulacak, Belge Sıra No alanı pasif duruma gelecek ve Evrak Gönder düğmesi aktif olacaktır. Bu düğmeye basıldığında Evrak Bilgi Sistemi’nden bir evrak numarası ve tarihi alınmak üzere evrak gönderilmiş olacaktır. Evrak Bilgi Sistemi tarafından numara verildiğinde bu ekran tekrar sorgulanırsa Evrak No ve Evrak Tarihi alanları otomatik olarak gelecektir.

Askerlik işlemine ait herhangi bir yanlışlık olduğunda Tashih Bilgileri düğmesine basılarak ilgili alanlar doldurulup bu yanlışlık düzeltilebilir. Bu düğmeye basıldığında Askerlik Tashih Bilgileri ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 19).

İlgili alanlar doldurulduktan sonra Geri Dön düğmesiyle bir önceki ekrana dönülür.

Şekil 19 Askerlik Tashih Bilgileri Ekranı

Kaydedilen askerlik işlemi iptal edilmek istendiğinde İptal Bilgileri düğmesine basılır. Bu düğmeye basıldığında Askerlik İptal Bilgileri ekranı açılacaktır(Bkz. Şekil 20). Gerekli alanlar doldurulduktan sonra Geri Dön düğmesiyle bir önceki ekrana geri dönülür.

Şekil 20 Askerlik İptal Bilgileri Ekranı

İletiler düğmesine basıldığında karşımıza askerlik işlemlerine ait Talep Mesaj İşlemleri ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 21). Bu ekrandan bilgi almak istenen şube seçilerek Kaydet düğmesine basılır ve sisteme kaydedilir. Ekrandan çıkmak için Çıkış düğmesine basılır.

Şekil 21 Talep Mesaj İşlemleri Ekranı

Personel askerden döndükten sonra Başlama Bilgileri bloğundaki bilgiler doldurulur. Başlama işlemi üç şekilde yapılabilir. Belge Türü alanından başlamayla ilgili belge seçilebilir. Başlama bilgileri kaydedildikten sonra Tescil / Tekit Bilgileri düğmesine basılarak askerlik başlayış işleminin tescili yapılır. Bu düğmeye basıldığında Askerlik Başlayış / Tekit Bilgileri ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 22). Bu ekranda başlayış bilgileri doldurularak Kaydet düğmesine ve ekrandan çıkmak için Çıkış düğmesine basılır.

Şekil 22 Askerlik Başlayış / Tekit Bilgileri Ekranı

Tescil işlemi yapılmadığı takdirde Tekid İşlemleri düğmesi aktif hale gelecektir. Bu düğmeye basılınca Tekid İşlemleri ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 23).

Tekidleri Belirle düğmesiyle yapılan işleme ait kayıt ekrana gelecek ve Tamam düğmesiyle bu tekid belirlenmiş olacaktır. Bu işlemden sonra Tekidleri Kesinleştir düğmesi aktif hale gelecek ve belirlenen tekid işlemi kesinleşmiş olacaktır. Tekid işlemini kesinleştirmeden önce Tekidleri İptal Et düğmesiyle işlem iptal edilebilir.

Paraf - Olur - İmza Bilgileri düğmesine basıldığında Şekil 24’deki ekran açılacaktır. İstenirse bu alanlarda güncelleme yapılarak Geri Dön düğmesiyle bir önceki ekrana dönülür.

Tescil Bilgileri düğmesiyle bu ekranda işlem yapan kullanıcı ile kayıt ve güncelleme tarihleri bilgileri görüntülenecektir.

Şekil 23 Tekid İşlemi Ekranı

Şekil 24 Paraf – Olur – İmza Bilgileri Ekranı

Yazı İşlemleri düğmesine basıldığında Yazı İşlemleri ekranı açılır (Bkz. Şekil 25).

Şekil 25 Yazı İşlemleri Ekranı

Bu ekranda Yazı Türü düğmesine basıldığında Yazı Türü Bilgileri ekranı açılır (Bkz. Şekil 26). Listeden alınacak yazıya uygun onay, tebligat ya da karar yazısı türü seçilerek Tamam düğmesine basılır ve Yazı İşlemleri ekranına (Şekil 25) geri dönülür.

Şekil 26 Yazı Türü Bilgileri Ekranı

İlgili Yazı Türü satırı üzerindeyken Yazı düğmesine basıldığında yazı türünün içeriğini gösteren Yazı Başlık ve İçerik ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 27). Bu ekranda yazının başlık, konu, içerik, imza ve olur bilgileri görüntülenir, istenirse bu alanlarda değişiklik yapılarak Geri Dön düğmesiyle bir önceki ekrana geri dönülür.

Şekil 27 Yazı Başlık ve İçerik Ekranı

Döküm düğmesine basıldığında yazının çıktısının hangi parametrelere göre alınacağını gösteren Yazı Parametre Formu ekranı açılır (Bkz. Şekil 28). Ekrandaki parametreler üzerinde değişiklik yapılabilir, Baskı Önizleme / Yazdır düğmesine basılarak yazının dökümü alınabilir (Bkz. Şekil 29). Ekranı kapatmak için Önizleyiciyi Kapat düğmesine basılmalıdır. Yazı İşlemleri ekranına (Şekil 25) dönmek için Çıkış düğmesine basılır.

Şekil 28 Yazı Parametre Ekranı

Şekil 29 Önizleme Ekranı

Metin düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranı açılacaktır (Bkz. Şekil 30). Bu ekranda yazıya ait tanım bilgileri ve yazının içeriği bulunmaktadır. İstenirse bu parametreler değiştirilebilir ve Çıkış düğmesine basılarak geri dönülür.

Şekil 30 Yazı Türü Tanım Bilgileri Ekranı

Evrak Gönder düğmesine basılarak ilgili yazı numara ve tarih alınmak üzere Evrak Bilgi Sistemi’ne gönderilir.

Yazı İşlemleri ekranında (Bkz. Şekil 25) yer alan Paraf Bilgileri düğmesine basıldığında eğer Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında Paraf Bilgisi var seçeneği işaretlenmişse karşımıza paraf bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 31). Gerekli olduğunda bu ekran üzerinde güncelleme, silme ve yeni paraf bilgisi ekleme işlemleri yapılabilir.

Şekil 31 Paraf Bilgileri Ekranı

Ek Bilgileri düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında Ek Bilgisi var seçeneği işaretlenmişse karşımıza ek bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 32). Gerekli olduğunda bu ekran üzerinde güncelleme, silme ve yeni ek bilgisi ekleme işlemleri yapılabilir.

Şekil 32 Ek Bilgileri Ekranı

İlgi Bilgileri düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında İlgi Bilgisi var seçeneği işaretlenmişse karşımıza ilgi bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 33). Gerekli olduğunda bu ekran üzerinde güncelleme, silme ve yeni ilgi bilgisi ekleme işlemleri yapılabilir.

Şekil 33 İlgi Bilgileri Ekranı

Dağıtım Gereği düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında Gereği için dağıtım bilgisi var seçeneği işaretlenmişse karşımıza dağıtım bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 34). Gerekli olduğunda bu ekran üzerinde güncelleme, silme ve yeni ilgi bilgisi ekleme işlemleri yapılabilir.

Şekil 34 Dağıtım Gereği Ekranı

Dağıtım Bilgi düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında Bilgi için dağıtım bilgisi var seçeneği işaretlenmişse karşımıza dağıtım bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 35). Gerekli olduğunda bu ekran üzerinde güncelleme, silme ve yeni ilgi bilgisi ekleme işlemleri yapılabilir.

Şekil 35 Dağıtım Bilgi Ekranı

Dizi Pusulası Bilgileri düğmesine basıldığında Yazı Türü Tanım Bilgileri ekranında Dizi pusulası var seçeneği işaretlenmişse karşımıza dizi pusulası bilgilerinin bulunduğu ekran açılacaktır (Bkz. Şekil 36).

Bu ekran yalnızca muvafakat işlemleri için kullanılan bir ekrandır.

Şekil 36 Dizi Pusulası Bilgileri Ekranı

Önceki SayfaSayfa BaşıİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa