Önceki SayfaAna SayfaİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa

1.5.3. Uzmanlık Belgesi Tescili

Uzmanlık belgelerinin tescil bilgilerinin girildiği ekrandır. Ekran, Kişisel Bilgileri, Yabancı Uyruklu İken Ad Soyad Bilgileri, Belge Tescil Bilgileri, Branş Bilgileri ve Uzmanlık Sınavı Bilgileri bloklarından oluşmaktadır (Bkz. Şekil 50).

Şekil 50 Uzmanlık Belgesi Tescil Ekranı

Tıp Diploması Tescil Bilgilerinden Al düğmesine basıldığında, tıp diploması tescil edilmiş olan personelin listelendiği Tescil Kayıtları ekranına geçilmektedir. Bu ekrandan, uzmanlık belgesi tescil edilecek olan kişi seçildiğinde, kişiye ait kişisel bilgiler ilgili alanlara otomatik olarak doldurulacaktır.

Tabiyeti olarak Yabancı Uyruklu (Y.U) seçilen bir uzman için Ülkesi alanı etkin hale gelecektir. Bu alana uzman personelin ülke kodu girilmeli ya da değerler listesinden seçilmelidir.

Yabancı Uyruklu İken Ad Soyad Bilgileri bloğunda, önceden yabancı uyruklu olup daha sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş kişilerin adları ve soyadları görüntülenmektedir. Bu alanlara bilgi girişi yapılmamakta sadece Tabiyeti alanında uyruğu değiştirilen kişilerin, uyruk değiştirmeden önceki Ad ve Soyadlarının görüntülenmesi için kullanılmaktadır.

Belge Tescil Bilgileri bloğu, ihtisas eğitimi, sınavı ve tescil bilgilerinin girildiği ya da görüntülendiği alanlardan oluşmaktadır.

İhtisas Sınav Bilgilerinden Al düğmesi, Sınavlar ekranına geçişi sağlamaktadır (Bkz Şekil 51). Bu ekrandan, uzmanlık belgesi tescil edilecek olan asistan seçildiğinde, bu asistana ait bilgiler Belge Tescil Bilgileri ve Uzmanlık Sınavı bloklarındaki ilgili alanlara aktarılacaktır.

Şekil 51 Sınavlar Ekranı

Uzmanlık Sınavı bloğu, sınav bilgilerinin girildiği bloktur. Uzmanlık Jürisi Bilgileri düğmesi, uzmanlık jürisi bilgilerinin görüntülendiği ekrana geçişi sağlamaktadır (Bkz. Şekil 52). Bu ekrandan bilgi girişi yapılmamakta, sadece önceden girilmiş olan, uzmanlık sınavı jüri bilgilerinin görüntülenmesini sağlamaktadır.

Şekil 52 Uzmanlık Jürisi Bilgileri Ekranı

Eksik Belgesi... işaret kutucuğu, eksik belgelerin girildiği düğmenin aktifleşmesini sağlamaktadır. Bu kutucuk işaretlendikten ve Eksik Belge Bilgileri düğmesine basıldıktan sonra Eksik Belge Bilgileri ekranına geçilmektedir (Bkz. Şekil 53).

Şekil 53 Eksik Belge Bilgileri Ekranı

Ekran, Harç Bilgileri ve Eksik Rotasyonlar bloklarından oluşmaktadır. Eksik liste kutusu, “Rotasyon Belgesi”, “Harç Makbuzu”, “Fotoğraf Eksik”, “Tıp Diploması Tescili” ve “Uzmanlık Belgesi” seçeneklerinden oluşmaktadır.

Liste kutusundan, Rotasyon Belgesi seçildiğinde, Eksik Rotasyonlar bloğu; Harç Makbuzu seçildiğinde Harç Bilgileri bloğu aktifleşmektedir. Diğer seçeneklerin seçilmesi durumunda ise her iki blok aktif değildir.

İkinci Nüsha, Teslim ve İptal Bilgileri düğmesi, uzmanlık belgesinin, ikinci nüshasına, teslimine ve iptaline ait bilgilerin girildiği ekrana geçişi sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

İkinci Nüsha kulakçığı seçildiğinde ikinci nüsha bilgilerinin girildiği ekran görüntüsü belirmektedir (Bkz. Şekil 54).

Şekil 54 İkinci Nüsha Kulakçığı Ekranı

İkinci nüshası hazırlanan ve teslim edilen belgeler için, İkinci Nüsha Verildi işaret kutucuğu işaretlenmelidir. İşaretleme yapıldıktan sonra İkinci Nüsha Tescil Bilgileri bloğu aktif hale gelecek ve alanlara bilgi girişi yapılabilecektir.

Teslim Bilgileri kulakçığı, tescil edilen uzmanlık belgelerinin sahiplerine teslimine ait bilgilerin girildiği kulakçıktır (Bkz. Şekil 55).

Şekil 55 Teslim Bilgileri Kulakçığı Ekranı

İptal Bilgileri bloğu, iptal edilen uzmanlık belgeleri bilgilerinin girildiği ya da sorgulandığı alanlardan oluşmaktadır. İptal Tarihi girildikten sonra, iptal Sebebi ve Açıklama alanları aktif hale gelecektir. Sebebi değerler listesinden belgenin iptal sebebi seçilebilmektedir (Bkz. Şekil 56).

Şekil 56 İptal Sebepleri

Önceki SayfaSayfa BaşıİçindekilerŞekiller ListesiDizinSonraki Sayfa