Şef ya da şef yardımcılığı sınavlarında başarılı olmuş kişilerin arz durumunda atama kayıtlarının oluşturulması için kullanılan bir ekrandır. Ekran, Sınav Bilgileri, Kadro Bilgileri, Atamaya Hak Kazananlar, Atama Bilgileri, Eski ve Yeni Atama İşlemine Esas Kadro Bilgileri bloklarından oluşmaktadır (Bkz. Şekil 30).
Şekil 30 Şef-Şef Yardımcılığı Atama Bilgileri Ekranı
Sınav Bilgileri bloğu, Sınav ve Jüri Bilgileri ekranında tanımlanan sınav bilgilerinin girildiği ya da değerler listesinden seçildiği bloktur. Alanlarına bilgi girişinin zorunlu olmadığı bir blok olup, belirtilen tarihteki sınavda başarılı olmuş kişilerin atamalarının (arz durumunda) yapılabilmesi için kolaylık sağlaması amacıyla kullanılmaktadır. Bu blokta sorgulama yapılamamaktadır.
Sadece Atama Kaydı Yaratılmayanları... işaret kutucuğu işaretlendiğinde, sadece atama kaydı yaratılmayanların, Atamaya Hak Kazananlar bloğunda listelenmesini sağlanmaktadır. Tüm Atama Kayıtlarını Yarat düğmesi ise, bu listedeki herkes için atama kaydının yaratılmasını sağlamaktadır.
|
Kadro Bilgileri bloğu, belirtilen tarihte gerçekleştirilen sınava ait kadro bilgilerinin sorgulandığı bloktur. Bu blokta sorgulama yapıldığında, seçilen tarihteki sınava girmiş olan kişiler, Atamaya Hak Kazananlar bloğunda listelenecektir.
Atama Bilgileri bloğu, atama türünün belirlendiği ve kişi bazında atama kaydının yaratıldığı bloktur.
Atama Türü liste kutusundan, “Açıktan Atama”, “Kurum İçi Nakil” ya da “Başka Kurumdan Nakil” seçeneklerinden birisi, atama kaydı oluşturulacak kişi için seçilebilmektedir.
Dayanak değerler listesinden atatmanın dayanağı (Bkz. Şekil 31), Encümen değerler listesinden ise encümen seçimi yapılabilmektedir (Bkz. Şekil 32).
|
Dayanak Tanımlama düğmesine basıldığında, Atama Hareket Türü, Tipi ve Dayanak Tanımlama ekranına geçilmektedir. Seçilen hareket türleri ve tiplerine göre dayanak tanımlamasının yapıldığı ekrandır (Bkz. Şekil 33).
Hareket Türü değerler listesinden dayanak tanımlaması yapılmak istenilen hareket türü, Hareket Tipi değerler listesinden ise hareket türüne uygun bir hareket tipi seçilerek Tablo Adı alanına kod tablolarında hangi tablo ismi üzerinde oynama yapılmak isteniyorsa o tablo ismi yazılarak Dayanak bloğuna geçilir. Burada Hareket Bilgileri bloğundan seçilmiş olan harekete göre tanımlanmak istenilen dayanak bilgisi girilir. No alanına bir numara verilerek Kısa Adı alanına dayanak için bir adlandırma yapılabilir. Açıklaması alanına tanımlanan dayanak için bir açıklama, Metin alanına ise dayanağın içeriğini belirleyecek olan metin bilgisi girilir. Eğer tanımlanan dayanak açıktan atama İşlemlerinde ve Kadro da kullanılmak isteniyorsa Kadro ve Açıktan Atama İzni metin kutucuklarının işaretlenmesi gerekmektedir. Formüller düğmesi ile gelen ekrandan da tablolar için yeni formüller tanımlanabilir ya da mevcut olan formüller ihtiyaca göre güncellenebilir.
Şekil 33 Hareket Türü, Tipi ve Dayanak Tanımlama Ekranı
Encümen Tanımlama düğmesine basıldığında, Atama Encümen İşlemleri ekranına geçilmektedir. Ekran, encümen işlemlerinin yapılması amacıyla kullanılmaktadır (Bkz. Şekil 34).
Şekil 34 Atama Encümen İşlemleri Ekranı
Yeni bir encümen oluşturmak için Kayıt Ekle düğmesine basılır. Bu aşamada Encümen Durumu alanının “Hazırlık” olduğu görülecektir. Encümenler toplu personel hareketlerinde kullanıldığından tanımlanmış olan encümen için istenirse Kadro Şubesine gönderilmek amacıyla kadro bloke bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bunun için Kadro Bloke Bilgileri düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 35) Talep Edilen Adet alanına ilgili toplu atama için Kadro Şubesinden talep edilen personel adedi girilerek Kaydet düğmesine basılır. Aynı encümen için ikinci bir bloke işlemi daha yapılmak istenirse Encümen Kadro Bloke Bilgileri ekranında Kayıt Ekle düğmesine basılarak ikinci bloke kaydına ait bilgiler girilir.
Şekil 35 Encümen Kadro Bloke Bilgileri Ekranı
Tekrar sorgulama yapıldığında Kadro Şubesinden ilgili encümen için kadro blokesi yapılmışsa Encümen Durumu alanının “Kadro Blokesi Yapıldı” olduğu görülecektir. Kadro Şubesi tarafından bloke edilen adet bilgisi Kadro Bloke Bilgileri düğmesi ile gelen ekranda bulunan Bloke Edilen Adet alanında görüntülenir.
Bağlı Kararları Gör düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 36) Encümen Bilgileri bloğunda seçili encümene bağlı atama kararları girilir.
Şekil 36 Bu Encümene Bağlı Kararlar Ekranı
Yeni Karar Ekle düğmesine farenin sağ düğmesi ile tıklanarak gelen listeden hangi türden bir atama kararı eklenecek ise o karar türü seçilir. Seçim yapıldıktan sonra gelen ekrandan atama kararı bilgileri girilir. Bu işlem bu encümene dahil edilecek diğer atamama kararları içinde tekrarlanmalıdır. Atama Kararını Gör düğmesi ile de seçili atama kararını görüntüleyen ekran getirilir. İptal kutucuğu işaretlenen atama kararı ilgili encümenden çıkarılır. Karar ekleme işlemi tamamlandıktan sonra Geri Dön düğmesine basılarak Encümen İşlemleri ekranına dönülür.
Kararlar Hazırlandı düğmesine basıldığında encümene bağlı kayıtlar üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacağına dair bir uyarı mesajı getirilir (Bkz. Şekil 37).
Evet düğmesine basılarak kararların hazırlanma işlemi tamamlanır. Bu aşamada Encümen Durumu alanının “Kararlar Hazırlandı” olduğu görülecektir.
Bundan sonraki aşama ilgili encümen için encümen sıra numarasının eklenmesidir. Enc. Sıra No Ekle düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 38) encümene bağlı atama kararları için karar sıra numarası verilir.
Şekil 38 Encümen Sıra No Verme Ekranı
Başlama Bilgileri ekranında bulunan işaret kutucukları ile hangi alanlara göre sıralama yapılacağı belirlenir. İşaretleme sırasına göre atama karaları için karar sıra numarası verilir. Güncelle düğmesine basılarak sıra numarası verme işlemi tamamlanır. Bu aşamada Encümen Durumu alanının “Karar Sıra No Verildi” olduğu görülecektir.
İlgili encümene ait atama kararları Kadro Şubesince onaylandıktan sonra Toplu Kesinleştir düğmesinin etkin olduğu görülecektir. Toplu Kesinleştir düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 39) kadro şubesince onay verilen atama kararlar Seçtiğiniz Encümene Ait Onaylanacak Kararlar bloğunda listelenir. İptal kutucuğu işaretlenen atama kararı ilgili encümenden çıkarılır. Toplu Kesinleştir düğmesine basılarak atama kararları kesinleştirilir.
Şekil 39 Atama Hareketlerini Toplu Kesinleştir Ekranı
Evrak Numarası Ver düğmesine basılarak ilgili encümen için evrak numarası verilir (Bkz. Şekil 40). Bu aşamada Encümen Durumu alanının “Evrak Numarası Verildi” olduğu görülecektir.
Paraf Bilgileri düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 41) karar ve onay dökümünde görünen paraf bilgilerinin tanımlaması yapılır. Yapılan değişikliklerin dökümlere yansıtılabilmesi için Kaydet düğmesine basılması gerekir.
Şekil 41 Encümen Paraf Bilgileri Ekranı
Onay Bilgileri düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 42) ilgili encümene ait onay bilgileri görüntülenir ve güncellenebilir. Daha sonra Kaydet düğmesine basılması gerekmektedir. Onay Bilgilerini Getir düğmesine basıldığında sistemdeki onay bilgileri ilgili alanlara aktarılır.
Şekil 42 Onay Bilgileri Ekranı
Enc. Açıklaması düğmesi ile gelen ekranda (Bkz. Şekil 43) ilgili encümene ait bir açıklama girilerek Kaydet düğmesine basılır.
Şekil 43 Encümen Açıklaması Ekranı
İmza Olur Parametreleri düğmesi ile gelen ekrandan (Bkz. Şekil 44) imza olur bilgileri ilgili liste kutularından seçilerek Kaydet düğmesine basılır.
Şekil 44 İmza Olur Bilgileri Ekranı
Tescil Bilgileri düğmesiyle gelen ekrandan (Bkz. Şekil 45) ilgili kaydı Tescil Eden ve Güncelleyen kişi ve tarih bilgileri görüntülenir.
Şekil 45 Tescil Bilgileri Ekranı
Atama İşlemine Esas Kadro Bilgileri bloğu, bilgi girişi yapılan bir blok olmayıp sadece, atama işlemi gerçekleştirilen kişinin eski ve yeni kadro bilgilerinin gösterilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Atama Kaydı Yarat düğmesine basılarak kişinin atama kaydı oluşturulduktan sonra gerekli bilgiler ilgili alanlara doldurulmaktadır.